Krem pod oczy z granatem

Formuła opracowana specjalnie do pielęgnacji skóry wokół oczu

Redukuje linie i zmarszczki, bezzapachowy, zwalcza wolne rodniki. Dobra kompatybilność skóry. Testowany oftalmologicznie i dermatologicznie, również u osób noszących szkła kontaktowe.

Roślina wiodąca

Granat

Granat właściwy (Punica granatum) wygląda z zewnątrz jak owoc kruchy i suchy, jednak skrywa zaskakująco bogate i jędrne wnętrze z niezliczonymi pestkami. Każda z nich otulona jest soczystym czerwonym miąższem i przypomina maleńką jak klejnot jagódkę.

Dowiedz się więcej

O produkcie

Opis

Mała tubka pełna magii- dla uśmiechniętych oczu. Bezzapachowa, delikatna jak jedwab emulsja wzmacnia najbardziej delikatną skórę, redukując oznaki twojego wieku. Zmarszczki mimiczne I drobne linie stają się mniej widoczne, skóra odzyskuje blask i codzienną ochronę przed wolnymi rodnikami. Zawiera organiczny wyciąg z granatu i złotego prosa, wspomagające odnowę komórkową. Teraz wystarczy już tylko się uśmiechnąć.

Działanie

Redukuje linie i zmarszczki. Formuła bezzapachowa o działaniu antyoksydacyjnym. Przebadana oftalmologicznie i dermatologicznie. Bezpieczna dla osób noszących soczewki kontaktowe.

23%

Redukcja zmarszczek*

*Badania przeprowadzone po 28 dniach
www.natrue.org logo

Natrue

Kosmetyki naturalne w rzeczywistości nie zawsze są naturalne. NaTrue jest pierwszym znakiem jakości o międzynarodowym znaczeniu, potwierdzającym naturalne i ekologiczne pochodzenie kosmetyków, który umożliwia orientację w „gąszczu” różnych etykiet. Każdy produkt opatrzony etykietą NaTrue gwarantuje najwyższe standardy:

Więcej
Vegan info

Vegan

Etykieta Vegan na naszych kosmetykach oznacza, że produkty te nie zawierają żadnych składników pochodzenia zwierzęcego. Wszystkie produkty z etykietą Vegan są wyraźnie oznaczone i gwarantują, że produkt jest w 100% wegański.

 

Więcej

Składniki

Składniki

Olej z nasion granatu

Punica Granatum Seed Oil

Olej z pestek granatu ma barwę żółtą lub czerwonawą i jest stosunkowo gęsty. Należy do aktywnych olejów i jest bogaty w rzadko występujący kwas punicynowy (nienasycony kwas tłuszczowy). Ten wartościowy olej roślinny ma również właściwości antyoksydacyjne i wspomaga regenerację skóry, dlatego też uważany jest za wyjątkowo cenny produkt pielęgnacyjny do skóry suchej, starzejącej się i nadwerężonej przez stres. 

Olej z sezamu indyjskiego

Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil

Olej z sezamu indyjskiego działa doskonale jako olejek do masażu i stosowany jest do pielęgnacji skóry osłabionej, suchej i dojrzałej. Używany jest również jako składnik produktów odżywczych do włosów. Ma wspaniałe działanie antyoksydacyjne, posiada właściwości pielęgnacyjne i jest doskonałym nośnikiem czynników aktywnych. Zawiera dużą ilość nienasyconych kwasów tłuszczowych, takich jak: olej i kwas linolenowy, jak również fitosterole i witaminę E (zwłaszcza  γ-Tokoferol). 

Jak używać

Jak używać

Image of Pomegranate Facial Care Application
Image of Pomegranate Facial Care Application

Niewielką ilość kremu nałóż delikatnie na skórę wokół oczu rano i wieczorem.