Ujędrniający krem na dzień z granatem

Regeneruje i chroni, aby skóra po 40 roku życia nadal promieniała blaskiem.

Codzienny towarzysz dbający o stan twojej skóry. Krem szybko się wchłania i chroni przed wolnymi rodnikami.

Roślina wiodąca

Granat

Granat właściwy (Punica granatum) wygląda z zewnątrz jak owoc kruchy i suchy, jednak skrywa zaskakująco bogate i jędrne wnętrze z niezliczonymi pestkami. Każda z nich otulona jest soczystym czerwonym miąższem i przypomina maleńką jak klejnot jagódkę.

Dowiedz się więcej

O produkcie

O produkcie

Opis

Weleda hołduje tradycji, w której granat symbolizował siłę życia, witalność i długowieczność. Ujędrniający krem na dzień zawiera drogocenny organiczny olejek z pestek granatu, w połączeniu ze złotym prosem, olejkiem arganowym i olejkiem z macadamia, tworząc lekki krem, który odżywia i regeneruje dojrzałą skórę.

Działanie

Antyoksydanty chronią skórę przed wolnymi rodnikami. Krem regeneruje skórę, oddziałuje pozytywnie na jej sprężystość, napięcie i wygląd. Zmarszczki ulegają redukcji, a skóra staje się gładsza w dotyku. Produkt można nakładać pod makijaż. 

Natrue

Kosmetyki naturalne w rzeczywistości nie zawsze są naturalne. NaTrue jest pierwszym znakiem jakości o międzynarodowym znaczeniu, potwierdzającym naturalne i ekologiczne pochodzenie kosmetyków, który umożliwia orientację w „gąszczu” różnych etykiet. Każdy produkt opatrzony etykietą NaTrue gwarantuje najwyższe standardy:

Więcej

Vegan

Etykieta Vegan na naszych kosmetykach oznacza, że produkty te nie zawierają żadnych składników pochodzenia zwierzęcego. Wszystkie produkty z etykietą Vegan są wyraźnie oznaczone i gwarantują, że produkt jest w 100% wegański.

 

Więcej

Składniki

Składniki

Olej z nasion granatu

Punica Granatum Seed Oil

Olej z pestek granatu ma barwę żółtą lub czerwonawą i jest stosunkowo gęsty. Należy do aktywnych olejów i jest bogaty w rzadko występujący kwas punicynowy (nienasycony kwas tłuszczowy). Ten wartościowy olej roślinny ma również właściwości antyoksydacyjne i wspomaga regenerację skóry, dlatego też uważany jest za wyjątkowo cenny produkt pielęgnacyjny do skóry suchej, starzejącej się i nadwerężonej przez stres. 

Olej z sezamu indyjskiego

Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil

Olej z sezamu indyjskiego działa doskonale jako olejek do masażu i stosowany jest do pielęgnacji skóry osłabionej, suchej i dojrzałej. Używany jest również jako składnik produktów odżywczych do włosów. Ma wspaniałe działanie antyoksydacyjne, posiada właściwości pielęgnacyjne i jest doskonałym nośnikiem czynników aktywnych. Zawiera dużą ilość nienasyconych kwasów tłuszczowych, takich jak: olej i kwas linolenowy, jak również fitosterole i witaminę E (zwłaszcza  γ-Tokoferol). 

Jak używać

Jak używać

Image of Facial Care - Pomegranate
Image of Facial Care - Pomegranate

Stosowanie: wmasuj delikatnymi ruchami w skórę twarzy, szyi i dekoltu, na uprzednio oczyszczoną skórę. Idealny rezultat osiągniesz nakładając wcześniej Ujędrniające serum do twarzy z granatem. Odczekaj chwilę, aby produkt się wchłonął, zanim nałożysz makijaż.