Benzoesan benzylu* 1

Benzyl Benzoate 1

Benzoesan benzylu należy do 26 zapachów, które ze względu na ochronę osób cierpiących na alergie na substancje zapachowe, według prawa UE, od 2005 roku muszą być wymieniane na deklaracji INCI wówczas, gdy ilość produktu może potencjalnie mieć znaczenie dla tych osób. Benzoesan benzylu to naturalny składnik wielu różnych olejków eterycznych, które stosuje się po to, by uatrakcyjnić zapach produktów kosmetycznych.    

1 from natural essential oils

Informacje o składniku

Produkty zawierające ten składnik

Ochrona przed podrażnieniem delikatnej skóry
Do suchej i bardzo suchej skóry