Salicylan benzylu* 1

Benzyl Salicylate 1

Salicylan benzylu należy do grupy 26 zapachów, które dla ochrony osób cierpiących na alergie na substancje zapachowe, według prawa UE, muszą od 2005 roku być wymieniane na deklaracji INCI, jeśli ich ilość w produkcie ma potencjalnie znaczenie dla osoby dotkniętej alergią. Salicylan benzylu to naturalny składnik wielu różnych olejków eterycznych, które stosuje się po to, by poprawić zapach produktów kosmetycznych.   

1 from natural essential oils

Informacje o składniku

Produkty zawierające ten składnik

Dla mężczyzn balsam po goleniu

Świeża, gładka skóra po goleniu na mokro lub na sucho

Krem do rąk z rokitnikiem

Lekki, błyskawicznie się wchłaniający krem do rąk do codziennej pielęgnacji.

Regenerująca emulsja do ciała z granatem

Emulsja do codziennej pielęgnacji, zapobiega przedwczesnemu starzeniu się skóry.

Rewitalizujący olejek do ciała z rokitnikiem

Leciutki dotyk złocistego bogactwa na twojej spragnionej skórze.